Pizza med karbonadedeig/ kjøttdeig

Om jeg ikke har noe annet som smaker på pizzaen har jeg alltid karbonadedeig i fryseren, og stort sett har jeg løk og tomater. Jeg bruker helst rød pesto. Har jeg ikke pesto blir det enten tomatpuré eller ketchup, og da tilsetter jeg oregano eller andre urter får å få mer smak. Det som er så kjekt med pizza er at en kan bruke det en har som smaker på pizzaen, og det er en fin måte å få brukt opp rester. 


2 personer

Pizzabunn; (slump og ca mål)

1/4 liter lunket vann
1/4 pakke gjær
1/2 liter hvetemel
1  ts salt
1 ss olivenolje

Bland alle ingrediensene sammen, kjevl deigen tynn.
Legg den over på brett med aluminiumfolie smurt med olivenolje

Stekes i ovnen på høy temperatur ca 225 grader i 10 - 15 minutter. Bruk undervarme hvis ikke bunner er godt nok stekt. Med oljen får du en sprø fin bunn.
                                                                                                                           


På denne pizzaen brukte jeg;
ca 1/ 2 gass rød pesto på bunnen 

ca 300 gram karbonadedeig som jeg stekte i pannen med pepper, litt salt og timian 
1 løk, hakket 
Soltørkede tomater, hakket 
Raspet gulost. 

Stort sett bruker jeg hvitløksdressing på pizza, og krydrer med grov pepper og oregano. Noen ganger har jeg litt salat ved siden av. 

                                                                                                                                        

Her fra en annen gang, hvor jeg har brukt ferdig bunn, en noe tykkere variant enn vi pleier å bruke.


På denne hadde jeg;
1/2 glass rød pesto 

300 gram karbonadedeig 
2 sjampinjong, i skiver
1 løk, hakket  
2 store tomater i skiver
Raspet gulost 
Litt mozzarella i biter



Jeg liker å krydre med oregano og grov pepper når pizzaen er stekt. Som regel har jeg på hvitløksdressing.