Tomatsalsa

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage tomatsalsa. Jeg fikk en oppskrift som jeg har testet ut, den har jeg gjort om på og fått mer smak. Tomatsalsa passer godt til tapas, tortilla eller lignende. 



Del opp; 

2 løk, finhakket . Jeg bruker forskjellig løk ut ifra hva jeg har, eks . 1/2 - 1 rød løk og 1 - 2  sjalottløk, eller bare gul eller bare rød løk.

2 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, i biter

ca 2 ss olivenolje has i stekepannen / kjelen på middels til sterk varme, tilsett løk, hvitløk og chili


Tilsett; 
4 tomater, i biter ( her har jeg brukt godt modne og tatt av skinnet)


Ha i; 
1 ss hakket frisk timian, eller blanding av frisk timian og basilikum eller bruk tørket
Bland godt

Ha så i;
Saften av 1/2 sitron
Honning (smakes til)

Smakt til med salt og pepper


La det stå på svak varme


Ha det over i en bolle og avkjøl
Settes kjølig frem servering ( denne ble mørk, jeg brukte en mørk honning) 

I denne har jeg gjort på samme måte, bortsett fra å ta skinnet av tomatene og jeg brukte en lysere honing

Her har jeg servet tomatsalsa til Tortilla og Kyllingboller med fetaost, basillikum, hvitløk og chili.


Her har jeg servert tomatsalsa til Tortilla og Grønnsaksomelett  (denne tomatsalaen er litt mørkere for her har jeg hatt i litt basamico vineddik) 

Her har jeg servert tomatsalsa til Kjøttboller og pastaskruer