Ørretfilet bakt i ovn med agurksalat og salat

Det hender jeg kjøper hele fiskefileter, denne var på en kilo så jeg delte den i to og frøs ned den andre biten. Når jeg har hele fileter har jeg de i ovnen. Jeg varierer litt med tilbehør til fisk, både når det gjelder grønnsaker, poteter, dressinger og saus. 


2 personer

ca 500 gram ørretfilet
Legg fileten på kjøkkenpapir og tørk godt


 Ha smør, dill, sitronsaften fra en skive sitron, salt og pepper på aluminiumfolie


Legg fileten med skinnsiden ned på aluminiumfolien
Ha på smør, dill, sitronsaft fra en skiver sitron, salt og pepper. Her tok jeg litt av smøret som var i bunnen og gnidde på fisken


Pakkes inn og settes i ovnen på 200 grader i 25 - 30 min


Her ble det litt mer smør enn det pleier, jeg bruker som regel ikke smøret, men det kan brukes over potetene eller i en saus. 


Serverte med kokte poteter, rømmesaus, agurksalat, nykål med oljedressing


Rømmedressing; 
1/2 boks lettrømme
sitronsaft av en skive sitron
dill
kverna pepper

Agurksalat; (slump) 
ca 3/4 agurk
ca 1 ss sukker
ca 1.5 ss eddik
ca 1.5 ss vann
salt og pepper
Jeg lager agurksalaten før jeg begynner med det andre, den kan gjerne stå noen timer før den skal brukes. 

Oljedressing (oppskrift)


                                                                                                                               

Her er fra en annen gang

Da satt jeg på grill og varmluft på ovnene mot slutten av steketiden, da ble fisken mer stekt


Serverte med kote poteter, raspet agurk og gulrot, salat med oljedressing og rømmedressing