Min kjære er ikke glad i hvit saus, så jeg måtte finne et alternativ. Jeg har lagd denne sausen mange ganger, og vi syntes den passer både til ørret, laks, torsk og sei. Det er bare å prøve seg frem, og som vanlig blir det for min del slump og jeg bruker det jeg har.
Ha litt olje i kjele tilsett
1 sjalottløk, finhakket
1/ 2 vår løk, i ringer, går an å bruke litt mer løk hvis en ikke har vårløk, eller bruke purre isteden
La løken bli mykt
Noen ganger bytter jeg ut litt av løken med hvitløk
2.5 dl vann
1 fiske buljongterning
ca 1 ss pepperrot (jeg bruker på tube)
1 dl melk / matfløte
Hvit maisennajevner
Smak til med salt og hvit pepper
I denne har jeg brukt litt av stekefettet fra stekt bacon, da blir det mer smak i sausen
Har du stekt fisk eller bakt fisken i ovn går det an å ha kraften fra fisken over i sausen for mer smak
Her er sausen servert til forskjellige typer fiskeretter