Jeg liker å lage dressinger selv, og har fått en god grunnoppskrift. Grunnoppskrift er uten noen tilsetning, og da kan den stå lenge i kjøleskapet ( jeg hørte 1 år). Når det tilsettes urter, eller annet i dressingen er holdbarheten kun 3 - 5 dager.
3 ss olivenolje
1 ss eddik, eplesideeddik, balsamico, lime eller sitronjus
1 ts sennep (ikke pølsesennep)
1 ts honning
Litt salt og pepper
Ha eddik, salt, pepper, honning og sennep i en bolle og rør godt. Tilsett olje i en tynn stråle under visping til dressingen tykner.
Jeg har oljedressingen over på en flaske og setter den i kjøleskapet. Jeg blander gjerne opp 5 porsjoner eller mer av gangen.
Om du skal tilsette urter eller annet ha litt oljedressing over i en liten bolle eller glass
Tilsett urter etter ønske
Når du har hatt i urter eller annet i oljedressingen er holdbarheten bare noen dager