Oljedressing ( grunnoppskrift)

Jeg liker å lage dressinger selv, og har fått en god grunnoppskrift. Grunnoppskrift er uten noen tilsetning, og da kan den stå lenge i kjøleskapet ( jeg hørte 1 år). Når det tilsettes urter, eller annet i dressingen er holdbarheten kun 3 - 5 dager. 



3 ss olivenolje
1 ss eddik, eplesideeddik, balsamico, lime eller sitronjus
1 ts sennep (ikke pølsesennep)
1 ts honning
Litt salt og pepper

Ha eddik, salt, pepper, honning og sennep i en bolle og rør godt. Tilsett olje i en tynn stråle under visping til dressingen tykner.

Jeg har oljedressingen over på en flaske og setter den i kjøleskapet. Jeg blander gjerne opp 5 porsjoner eller mer av gangen. 


Om du skal tilsette urter eller annet ha litt oljedressing over i en liten bolle eller glass

Tilsett urter etter ønske

Når du har hatt i urter eller annet i oljedressingen er holdbarheten bare noen dager

Her har jeg byttet ut eplesider eddik med balsamico eddik, det ble annerledes smak. Jeg syntes den ble bedre, og det var mer smak enn den jeg vanligvis lager med eplesider eddik.