Tilsvarene denne retten har jeg lagd flere ganger, noen ganger lager jeg toamtsaus som her, andre ganger har jeg hakkede tomater, vann og krydder over kjøttdeigen. Jeg varierer og prøver meg frem.
3 - 4 personer
Først lagde jeg tomatsaus
Ha i;
Litt olje i stekepannen, på middels varme og tilsett;
2 hvitløksfedd, finhakket
2 sjalott løk, hakket
La det bli mykt og får litt gyllen farge
Ha i;
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurre
Litt vann (pleier å ha litt varmt vann over boksen med tomat så jeg får med alt)
Krydre med salt, pepper, oregano, basilikum og timian
400 gr karbonadedeig/kjøttdeig stekes i tørr panne
Has over i tomatsausen
Kok makaroni som anvist på pakka, jeg regner ca 100 gr pr person
Has i smurt ildfast form
Ha tomatsausen over makaronien
Gratineres i ovnene ved 200 gr til osten har smeltet og er gyllen ca 15 min
Serverte med salat, her har jeg isberg salat, rødløk, tomater, hvitløkfedd og oljedressing
Når det er noe igjen varmer jeg det opp til lunsj dagen etter. Enten i ovnene eller i mikroovnen
Her har jeg isberg salat og tomatsalat med fetaost og løk