Vi var i Bergen for flere år siden da spist jeg en fiskerett bestående av to til tre forskjellige slag fisk som ble servert med godt tilbehør. Jeg har ikke tidligere lagd denne varianten, men tenkte at siden jeg har brukt pepperrotsaus både til hvit og rød fisk var det greit med saus og tilbehør er det å velge det en syntes passer.
2 personer
her tok jeg 3 ørretfileter og 3 små torskefileter
Smør, purre, sitron, salt og pepper
Legg torskefiletene på aluminiumfolien, snu filetene i smøret og ha over litt purre, sitron salt og pepper
Smør, dill, sitron, salt og pepper
Legg ørretfilet på aluminiumfolien, snu de i smøret og ha over dill, sitron, salt og pepper
Pakker de sammen
Steker de i ovnen på 200 grader i ca 25 min
Serveres med kokte poteter, saus og grønnsaker
Pepperrotsaus;
Ha litt olje i en kjele
1 sjalottløk, hakket has i oljen og varmes til den blir myk
Tilsett;
Litt vann ca 2,5 dl
1 fiskebuljong terning
Litt pepperrot
Litt matfløte
Litt maisennajevner
Salt og hvit pepper
Tilbehør;
1 raspet gulrot og 1 raspet eple, blandet sammen