Svinefilet bytter jeg på å steke i skiver eller helstekt. Jeg kjøper ferdig marinerte svinefileter når jeg er i Sverige. Bruker jeg de som ikke er marinert, krydrer jeg de godt før jeg steker de.
Ha olje eller smør i panna og stek den på sterk varme, skru varmen ned til veldig lav og la den ligge i panna og hvile.
Rødvinsaus: (slump)
Smør1 sjalottløk, finhakket
1 stor sjampinjong, i biter
1 grønnsaksbuljong
3 - 4 dl vann
Soyasaus
1/4 - 1/2 dl rødvin
Maisennajevner
Salt
Pepper
Basillikum
Ha litt smør i kjelen ha i løk og sjampinjong, la løken bli gyllen og sjampinjongene litt stekt, ha så over grønnsaksbuljong, soyasaus, og rødvin, la det koke på svak varme. Tilsett maisennajevner, smak til med krydder.
Her har jeg kokt potetene på forhånd. Da deler jeg de i skiver eller biter. Krydrer med finhakket hvitløk, salt og timian. Jeg har her to lag, og har krydder og ost mellom langen og matfløte over. Stekes i ovnen ved 200 grader i 20 - 25 minutter til osten har blitt smeltet og gyllen.
Jeg serverte svinefileten med fløtegratinerte poteter, rødvin saus og salat.
Jeg varierer med saus og poteter til svinefilet, og jeg bytter på med salat og grønnsaker. Det er bare å prøve seg frem.