Wok med svinekjøtt og kyllingfilet

Wok bruker jeg noen ganger når jeg ikke har planlagt middag, for jeg har alltid noe jeg kan bruke. Som regel har jeg kyllingfilet i fryseren, og ofte har jeg noe annet kjøtt som også kan brukes. Jeg sørger alltid for å ha ulike typer løk og hvitløk i kjøleskapet, i tillegg har jeg noen bokser med wok mix eller annet jeg kan bruke til denne retten. I og med at jeg bruker mye rester, blir ofte wok rettene til utifra hva jeg har. 



2 personer

2 hvitløksfedd, finhakket 
1 chili, i små biter 

Ha olje i pannen og tilsett hvitløk og chili, la dette stå på middels til høy varme. Rør så det ikke svir seg. 

Ha så i; 
2 rød løk, i biter
2 sjalottløk, i biter 
4 sjampinjong, i biter 
Grønnsaker, her har jeg brukt en boks Wok mix og en boks med bambusskudd i skiver

Bland godt og la det stå i 5 min på middels varme, rør ofte 

Ha så i;
1 kyllingfilet, i tynne skier/ strimler 
ca 150 gram svinefilet tynne strimler/skiver.  

Stekt kjøttet hver for seg i stekepanne før det blandes grønnsakene 


Ha så i;
Soyasaus 
Salt (kan droppes) 
Pepper 

Blandes og la stå på svak til middels varme til risen er ferdig, rør innimellom 

Serveres med soyasaus eller sweet chili saus