Wok bruker jeg noen ganger når jeg ikke har planlagt middag, for jeg har alltid noe jeg kan bruke. Som regel har jeg kyllingfilet i fryseren, og ofte har jeg noe annet kjøtt som også kan brukes. Jeg sørger alltid for å ha ulike typer løk og hvitløk i kjøleskapet, i tillegg har jeg noen bokser med wok mix eller annet jeg kan bruke til denne retten. I og med at jeg bruker mye rester, blir ofte wok rettene til utifra hva jeg har.
2 personer
2 personer
2 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, i små biter
Ha olje i pannen og tilsett hvitløk og chili, la dette stå på middels til høy varme. Rør så det ikke svir seg.
Ha så i;
2 rød løk, i biter
2 sjalottløk, i biter
2 sjalottløk, i biter
4 sjampinjong, i biter
Grønnsaker, her har jeg brukt en boks Wok mix og en boks med bambusskudd i skiver
Ha så i;
1 kyllingfilet, i tynne skier/ strimler
ca 150 gram svinefilet tynne strimler/skiver.
Stekt kjøttet hver for seg i stekepanne før det blandes grønnsakene
Ha så i;
Soyasaus
Salt (kan droppes)
Pepper
Blandes og la stå på svak til middels varme til risen er ferdig, rør innimellom
Serveres med soyasaus eller sweet chili saus