Før lagde jeg en del woket mat, og da hadde jeg også wok panne. Jeg liker å blande grønnsaker og kjøtt med krydder og urter, og det er sjelden en rett blir helt lik. Når jeg woker bruker jeg det jeg har i kjøleskap og skap. Jeg syntes også wok er fin måte å få brukt opp rester, her er det bare å blande og mikse.
2 personer
2 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, i små biter
Ha olje i pannen og tilsett hvitløk og chili, la dette stå på middel til høy varme. Rør så det ikke svir seg.
Ha så i;
2 løk, hakket
5 sjampinjong, i biter
Litt ingefær, raspet eller fin kuttet
Grønnsaker, her har jeg brukt en boks Wok mix
Bland godt og la det stå i 5 min på middels varme, rør ofte
Ha så i;
200 gram svinefilet i tynne strimler/skiver, jeg bruker yter- eller indrefilet av svin.
Stek kjøttet og blande så med grønnsakene
Ha så i;
Soyasaus
Pepper
Jeg bruker sjelden salt, da soyasausen er salt nok
Blandes og la stå på svak til middels varme til risen er ferdig, rør innimellom
Serveres med soyasaus eller sweet chili saus