Svinekotelett à la Lillian

Denne retten er det mange år siden jeg lagde, og jeg hadde glemt den helt bort. Satt i dag og kikket litt i oppskrifter og hefter, fant en gammel oppskrift på svinekjøtt. Det var da jeg kom på denne måten å lage koteletter. 



2 personer 

Jeg regner 1 - 2 koteletter per person avhengig av størrelse

Legg kotelettene på et kjøkkenpapir og tørk de godt

Ha på grillkrydder på den ene siden 

Ha kotelettene i pannen, jeg har brukt olje og la i kotelettene når temperaturen var høy

Ha på grillkrydder på motsatt side

Jeg skrur ned varmen, og ettersteker kotelettene på svak varme 

Toppingen på kotelettene; 

1 eple skrelles, ta ut eplekjernen og del eplet i biter
Rasp litt gulost
Bland godt 

Ha i litt grillkrydder



Hvis jeg ikke er fornøyd med hvordan kotelettene er stekt, setter jeg opp varmen litt før jeg tar de over i ildfast form

Jeg vanner ut panna og har mesteparten i den ildfaste formen, men spare litt i sausen. I dag vannet jeg ut med potetvannet
 

Ha over toppingen 

Gratineres i ovnen ved 150 grader til osten smelter 10 - 15 min, når poteter nærmer seg ferdig går det an å skur opp ovnen litt om de ikke er ferdig gratinert

Saus her varierer jeg, men i dag har jeg brukt; 

1 aromasopp, i biter
som jeg har tørr i kjelen på middels varme til den har myknet litt 

Ha i 

1 sjalottløk, hakket 
Litt smør   
La dette få mykne 


Tilsett vann, i dag brukte jeg potetvannet 
1 grønnsaksbuljong
Litt soyasaus 
Litt av kraften kotelettene var stekt i

Jeg smakte til, den var krydret nok som den var, tok i litt matfløte for å dempe smaken litt


 Jeg serverte kotelettene med poteter, saus og salat

Her fra en annen gang samme saus og med kokte poteter men her har jeg brukt isberg salat med oljedressing, og tomatsalat med løk og fetaost


Til denne retten går det fint an å bruke annen salat eller grønnsaker, forskjellige typer poteter og sauser