Denne retten er det mange år siden jeg lagde, og jeg hadde glemt den helt bort. Satt i dag og kikket litt i oppskrifter og hefter, fant en gammel oppskrift på svinekjøtt. Det var da jeg kom på denne måten å lage koteletter.
2 personer
Jeg regner 1 - 2 koteletter per person avhengig av størrelse
Legg kotelettene på et kjøkkenpapir og tørk de godt
Ha på grillkrydder på den ene siden
Ha kotelettene i pannen, jeg har brukt olje og la i kotelettene når temperaturen var høy
Ha på grillkrydder på motsatt side
Jeg skrur ned varmen, og ettersteker kotelettene på svak varme
Toppingen på kotelettene;
1 eple skrelles, ta ut eplekjernen og del eplet i biter
Rasp litt gulost
Bland godt
Ha i litt grillkrydder
Hvis jeg ikke er fornøyd med hvordan kotelettene er stekt, setter jeg opp varmen litt før jeg tar de over i ildfast form
Jeg vanner ut panna og har mesteparten i den ildfaste formen, men spare litt i sausen. I dag vannet jeg ut med potetvannet
Ha over toppingen
Saus her varierer jeg, men i dag har jeg brukt;
1 aromasopp, i biter
som jeg har tørr i kjelen på middels varme til den har myknet litt
Ha i
1 sjalottløk, hakket
Litt smør
La dette få mykne
Tilsett vann, i dag brukte jeg potetvannet
1 grønnsaksbuljong
Litt soyasaus
Litt av kraften kotelettene var stekt i
Jeg smakte til, den var krydret nok som den var, tok i litt matfløte for å dempe smaken litt
Her fra en annen gang samme saus og med kokte poteter men her har jeg brukt isberg salat med oljedressing, og tomatsalat med løk og fetaost
Til denne retten går det fint an å bruke annen salat eller grønnsaker, forskjellige typer poteter og sauser