En for meg ny rett å lage, men en av de spagetti rettene min Kjære ofte har bestilt når vi har spist pasta ute. Den var enkel å lage, jeg sjekket noen forskjellige oppskrifter og tok litt fra flere. Det jeg leste et sted var at den ble bedre i smak hvis den fikk stå et par timer, det er fint for da kan middagen gjøres ferdig i god tid før den skal spise om en har tid til det.
2 (3) personer
2 (3) personer
75 gram bacon i terninger has i tørr stekepanne, brunes lett
Tilsett;
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stangselleri, i biter
1 - 2 gulrøtter, i biter (små bruk to)
La dette stå på svak varme i ca 10 minutter
Tilsett;
200 - 250 gram karbonadedeig
0.5 - 1 ts oregano
0.5 - 1 ts timian
Rør rundt til karbonadedeigen har smuldret
Smak til med urter, vi liker at det smaker så jeg doblet det som sto i oppskriften til en ts
Ha så i;
2 ss tomatpurre
1 boks hakkede tomater
2 1/2 dl kraft ( jeg bruker en terning kjøttbuljong)
Smakes til med salt og pepper
La stå på svak varme i minst 20 minutter, men gjerne i 1 til 2 timer.
Jeg beregner ca 100 gram spagetti per person, som kokes som beskrevet på pakken
Server spagetti bolognese med basilikum og reven parmesan