Røkte pølser med kålstuing

Røkte pølser er for meg en helt grei middag innimellom, men som mye annet syntes jeg det er viktig med godt tilbehør ved siden av. Til røkte pøler er det mye som passer og jeg varierer med stuinger og stapper, kokte poteter eller potetstappe og annet jeg tenker passer til pølser. 


Løk og gulrøtter;

2 personer

Skrell 2 - 3 gulrøtter, og del de i terninger
Ha de i panna med litt smøre eller olje
Når gulrøttene har blitt litt myke tilsett
2- 3 løk, hakket. Jeg bruker den løken jeg har

La det mykne og stå på svak varme 

Smak til med salt, pepper og timian



Kålstuing; 2 porsoner 

1/ 4 - 1/2 kål (avhengig av størrelse)
Skjær kålen i strimler og kok opp

Når kålen er ferdig kokt, sil av vannet, spar vannet

Lag hvit saus; 
1 ss smør
1 1/2 - 2 ss hvetemel, lag jevning
2dl  melk
1dl vann som kålen er kokt i

Ha kålen over i sausen

Ofte bruker jeg dobbel porsjon av hvit saus, men det avhenger av mengden kål

Det går an å spe med mer vann eller melk, blir den for tynn ha i litt lys maisennajevner


Når kålstuingen er ferdig kan den stå på svak varm

Servere pølsene med kokte poteter eller potetmos.