Krumkaker

Jeg kjøpte kromkakejern for mange år siden, og det ble flittig brukt flere år. Det har ikke vært brukt på ca 15 år, før jeg i år tok det frem igjen. Krumkaker kan serveres som de er eller fylles med krem, is eller annet. Oppskriften er fra Gyldendal store kokebok.


ca 25 stk 

170 gr sukker 
3 egg 

Pisk egg og sukker til eggedosis 


170 gr smeltet smør 
1 ss vann
170 gr hvetemel 

Sikt mel og rør det inn vekselvis med vann og smeltet avkjølt smør

Sett deigen kaldt en stund

Smør krumkakejernet med litt smør ved de to første kakene. 

Legg litt deig i jernet, ca 1 barneskje. Lukk jernet og stek kaken på svak varme til den er gyllen.
Ta kaken ut og form den med en gang til kremmerhus, legg til avkjøling på rist med skjøten ned

Variasjon;
Form den ferdigstekte kaken i en liten kopp eller liten bolle. Serveres som dessert, fylt med krem, frukt eller is

Kommentarer