Jeg kjøpte kromkakejern for mange år siden, og det ble flittig brukt flere år. Det har ikke vært brukt på ca 15 år, før jeg i år tok det frem igjen. Krumkaker kan serveres som de er eller fylles med krem, is eller annet. Oppskriften er fra Gyldendal store kokebok.
ca 25 stk
170 gr sukker
3 egg
Pisk egg og sukker til eggedosis
170 gr smeltet smør
1 ss vann
170 gr hvetemel
Sikt mel og rør det inn vekselvis med vann og smeltet avkjølt smør
Sett deigen kaldt en stund
Smør krumkakejernet med litt smør ved de to første kakene.
Legg litt deig i jernet, ca 1 barneskje. Lukk jernet og stek kaken på svak varme til den er gyllen.
Ta kaken ut og form den med en gang til kremmerhus, legg til avkjøling på rist med skjøten ned
Variasjon;
Form den ferdigstekte kaken i en liten kopp eller liten bolle. Serveres som dessert, fylt med krem, frukt eller is
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.