Jeg har først de siste årene begynt å like spagetti og kjøttsaus. Grunnen er nok at tidligere brukte jeg ferdige glass, eller jeg brukte en miks av tomat purre og ketchup. Etter at jeg prøvde meg frem og begynte å lage tomatsaus til tapas, bruker jeg den samme tomtsausen i denne retten.
2 personer
200 - 250 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk, hakket
Stekes i pannen uten smør eller olje
Ha 2 ss olje i en kjele
Tilsett;
2 gule løk, eller 3 sjalottløk, eller litt av begge deler, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Fres litt
Tilsett;
Tilsett;
2 bokser hakkede tomater
3 ss tomatpuré
oregano
timian
basilikum
litt sitronsaft
Serveres med reven parmesan
I denne oppskriften har jeg brukt dobbel porsjon av tomatsaus, når jeg lager tomatsaus pleier jeg ofte å gjøre det. Da lager jeg suppe av det som er igjen, og har resten av kjøttdeig og pastaen over i sausen. Det blir ofte til at jeg fryser den ned. Når jeg bruker denne retten som suppe tilsetter jeg vann, buljongterninger og smaker til med salt, pepper, timian og basilikum.