I sommer smakte jeg den beste laksen med tilbehør jeg så langt har spist. Den ble servert med ovnsstekt grønnsaker, poteter og pepperrotsaus. Jeg tenkte å prøve å lage noe tilsvarende hjemme. Søkte opp mange oppskrifter med pepperrotsaus, men havet ut med slump metoden igjen og viste ikke helt hva jeg holdt på med. Du finner mange forslag til peppersaus på nett.
2 personer
4 - 6 skiver laks eller ørret fileter
Ha i smør i en ildfast form
Ha i litt sitron, dill, salt og pepper
Legg i fiskefileten og ha sitron, salt pepper og dill over fisken. Legg noen skiver av sitronen over fisken før den settes i ovnen.
ca 200 grader i ca 20 minutter
Ha grønnsakene i ildfast form tilsatt litt olje. Her her jeg brukt hjertesalat delt i to, sherrytomater og sjalottløk. Ha litt olje over grønnsakene og krydre med grov salt og pepper. Settes i ovnen ca 10 min før fisken er ferdig. Følg med på salaten for den blir fort brun
Hvit saus med pepperot;
Ha litt olje i kjele tilsett;
1/2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
La det bli mykt
1.5 dl vann
1 fiske buljongterning
ca 1 ss pepperrot (jeg bruker på tube)
1.5 dl melk
Hvit maisennajevner
Smak til med salt og hvit pepper
La det stå på svak varme til det tykner
Server fisken med kokte poteter, stekte grønnsaker og pepperrotsausen
Ha over saus, jeg har litt kruspersille på potetene for farge og smak