Hvit fisk i form gratinert i ovn

Jeg har vært lite kreativ når det gjelder fisk, og hatt alt for lite fisk opp i gjennom årene. Jeg er glad i fisk, både kokt, stekt og ovnsbakt, samt i andre varianter. Når det gjelder fisk syntes jeg det er spennende å prøve ulike retter og med forskjellige typer grønnsaker og sauser. Det å lage en fiske form er veldig greit, for den kan gjøres ferdig i godt tid før den skal serveres. Bare å sette den kaldt noen timer.  

2 (3) personer

4 - 5 poteter i skiver, has i ildfast form ( her har jeg brukt kokte fra dagen før) 

2 fedd hvitløk, finhakket 
1 løk, hakket 
Fordel over potetene 
Krydre med salt, pepper og timian 


Ha over 2 bokser med hakkede tomater, og spre god utover

1 pakke torsk eller sei, ca 400 gram, del fisken og ha bitene i sausen
Krydre med salt, pepper og timian

 Ha over reven ost

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter, følg med å sjekk når fisken er varm, da er formen ferdig. 

Jeg lagde denne retten noen timer før jeg skulle ha den, og satte den kaldt. Fisken var halvt tinet når jeg puttet stykkene i formen. Det gjorde at det ble noe mer væske enn om de hadde vært helt tint. Jeg brukte poteter fra dagen før, det går også an å bruker råe poteter.