Da vi var i Thailand spiste jeg veldig mye nydelig mat, og jeg bestemte meg for å prøve å lære meg å lage asiatisk mat. Jeg har sjekket mange oppskrifter, men i de fleste er det mange ingredienser som ikke jeg bruker til vanlig. Min erfaring da er at jeg bruke det jeg kjøper en eller to ganger, så blir det stående til jeg kaster det. Derfor vil jeg prøve å lage disse rettene med det jeg har tilgjengelig, enten det jeg har i skap selv, eller som jeg lett får tak i nærbutikken. Jeg har lagd denne retten flere ganger til to personer, eller når vi har hatt gjester eller som en av varmrettene på koldtbord.
2 personer
Ha olje i en stekepanne eller i form som jeg har brukt her
Ha i;
1 chili, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
La frese litt i pannen på middels mot høy temperatur, rør om og følg godt med så det ikke svir seg
Ha i;
100 - 150 gram ytrefilet av okse, i terninger/ strimler.
100 - 150 gram svinefilet i terninger/ strimler. Jeg bruker ytre- eller indrefilet
I denne pannen kan jeg dele kjøttet i hver sin ender før jeg blander det, røres sammen
Ha i;
Wok grønnsaker, her har jeg brukt en boks med Wokmix
Når jeg bruker formen kan jeg ha ulik varme, så her har jeg hatt lite varme der kjøttet er og høy varme der grønnsakene er. Rører godt hele tiden.
1 rødløk, hakket
2 sjalottløk, hakket
3 sjampinjonger, i biter
Bland godt
Ha i;
Soyasaus
Grov pepper
Det er ikke nødvendig med salt, da soyasausen er salt nok i seg selv.
Stek scampi noen få av gangen i en panne på middels varme
Ha de over i formen etterhvert som de er ferdige
Bland alt sammen godt
Serveres med ris og sweet chili saus
Her er det bare å bytte ut grønnsaker og bruke det du har som passer til. Jeg har brukt i kyllingfilet i tillegg til okse- og svinekjøtt, men da har jeg redusert litt på mengden kjøtt.