Chop suey med oksekjøtt, svinekjøtt og scampi

Da vi var i Thailand spiste jeg veldig mye nydelig mat, og jeg bestemte meg for å prøve å lære meg å lage asiatisk mat. Jeg har sjekket mange oppskrifter, men i de fleste er det mange ingredienser som ikke jeg bruker til vanlig. Min erfaring da er at jeg bruke det jeg kjøper en eller to ganger, så blir det stående til jeg kaster det. Derfor vil jeg prøve å lage disse rettene med det jeg har tilgjengelig, enten det jeg har i skap selv, eller som jeg lett får tak i nærbutikken. Jeg har lagd denne retten flere ganger til to personer, eller når vi har hatt gjester eller som en av varmrettene på koldtbord. 


2 personer 

Ha olje i en stekepanne eller i form som jeg har brukt her

Ha i; 
1 chili, hakket 
2 hvitløkfedd, finhakket 

La frese litt i pannen på middels mot høy temperatur, rør om og følg godt med så det ikke svir seg

Ha i; 
100 - 150 gram ytrefilet av okse, i terninger/ strimler. 
100 - 150 gram svinefilet i terninger/ strimler. Jeg bruker ytre- eller indrefilet

I denne pannen kan jeg dele kjøttet i hver sin ender før jeg blander det, røres sammen 
Ha i; 
Wok grønnsaker, her har jeg brukt en boks med Wokmix 

Når jeg bruker formen kan jeg ha ulik varme, så her har jeg hatt lite varme der kjøttet er og høy varme der grønnsakene er. Rører godt hele tiden.

Ha i;
1 rødløk, hakket
2 sjalottløk, hakket
3 sjampinjonger, i biter

Bland godt 

Ha i;
Soyasaus 
Grov pepper  

Det er ikke nødvendig med salt, da soyasausen er salt nok i seg selv.

Stek scampi noen få av gangen i en panne på middels varme 

Ha de over i formen etterhvert som de er ferdige

Bland alt sammen godt

Serveres med ris og sweet chili saus 

Her er det bare å bytte ut grønnsaker og bruke det du har som passer til. Jeg har brukt i kyllingfilet i tillegg til okse- og svinekjøtt, men da har jeg redusert litt på mengden kjøtt.