Jeg har lagt finnebiff gryte flere ganger, og gryter med skav. Denne gangen har jeg gjorte en litt annen vri. Når jeg lager noe av vilt er jeg forsiktig med krydder til jeg har fått smakt hvor mye smak det er i kjøttet. Jeg var i Røros og kjøpte reinsdyrskav hos Rørosrein, det var veldig god og mye viltsmak på kjøttet.
3 - 4 porsjoner;
500 gram rindsdyrskav
Brun smør og ha kjøttet i pannen, stek lit av kjøttet av gangen.
Ha smør i pannen og tilsett;
3 - 4 sjalottløk, finhakket
Finhakk løken og la den bli myk, vann ut panna og ha de over i gryta
4 sjampinjong, i biter
4 aromasopp, i biter
Stek soppen i tørr panne, ha den over i gryta
ca 150 gram sellerirot, hakket
Sellerirot has i gryta, la de få stå på svak varme i ca 30 min
Tilsett;
ca 1/2 boksCrème Fraîche
Smak til med salt og pepper.
Ha i 5 knuste einebær.
La gryta stå på svak varme i minst 30 minutter, tykner den ikke ha i brun maisennajevner.
Potetstappe (oppskrift)
Gryta serveres med grønnsaker etter ønske, og poteter, potetmos, ris eller hva du måtte ønske. Jeg har alltid tyttebær til viltgyter.