Dette er en av rettene til Tapas, som jeg begynte å lage for flere år siden. Jeg tok utgangspunkt i flere oppskrifter, men fant min måte å gjøre det på etter å ha prøvd og feilet. Denne er veldig enkel, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på nettopp denne retten.
Koldtbord regn ca en pr voksen
Bruk ferske grønne asparges, og kutt de av litt i bunnen
Rull rundt serranoskinke/ spekeskinke
Ha aluminiumfolie i langpannen eller legg de i ildfast form
Ha i olje
Legg asparges og serranoskine/ spekeskinke i pannen
Ha over olje og krydre med ny kverna pepper
Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter
Denne retten kan gjøres ferdig dagen før den skal serveres, settes da kaldt og i ovnen rett før servering
Her hadde jeg noen asparges som nesten kunne kastes. Etter å ha skjært bort det som ikke kunne brukes, ble bare toppene igjen.
Det smaker godt med Aïoli ved siden