Asparges med serranoskinke eller spekeskinke

Dette er en av rettene til Tapas, som jeg begynte å lage for flere år siden. Jeg tok utgangspunkt i flere oppskrifter, men fant min måte å gjøre det på etter å ha prøvd og feilet. Denne er veldig enkel, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på nettopp denne retten.


Forrett eller til tapas regn to per person
Koldtbord regn ca en pr voksen

Bruk ferske grønne asparges, og kutt de av litt i bunnen

Rull rundt serranoskinke/ spekeskinke

Ha aluminiumfolie i langpannen  eller legg de i ildfast form
Ha i olje

Legg asparges og serranoskine/ spekeskinke i pannen

Ha over olje og krydre med ny kverna pepper

Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter


Denne retten kan gjøres ferdig dagen før den skal serveres, settes da kaldt og i ovnen rett før servering
Her hadde jeg noen asparges som nesten kunne kastes. Etter å ha skjært bort det som ikke kunne brukes, ble bare toppene igjen. 

Det smaker godt med Aïoli ved siden