Tomatsuppe

Jeg er veldig glad i supper, og lager det både til hverdag og når jeg invitere noen til oss. Jeg har de senere årene kuttet ut alt som heter posesupper, og lager supper fra bunn. Noen tar mer tid enn andre, men det smaker så mye bedre. Da bruker jeg det krydderet jeg liker, og de urtene jeg syntes passer til. 

2 - 3 porsjoner

2 fedd hvitløk, finhakkes
2 sjalottløk eller 1 løk, hakkes

1 ss olivenolje has i kjelen
Ha i løk og hvitløk
La det bli mykt
1 boks hakkede tomater has i kjelen, vann ut boksen og ha i kjelen
ca 7 dl vann
2 buljongterninger
La det små koke
Krydre med pepper, jeg dropper salt når jeg bruker buljongterninger 
Ha gjerne litt urter (basilikum og/ eller timian) friske eller tørkede
Ønskes  en mildere smak, tilsett litt matfløt
Ønskes mer smak, kan du ta i 1 - 2 ss tomatpuré

Server suppen som den er, eller ha i kokte egg.
Server gjerne med brød, focaccia eller lignende