Pepperstek med rødvinssaus/peppersaus

Jeg syntes en skikkelig biff er godt og lager det innimellom. For meg er tilbehøret til biffen viktig, jeg tester stadig ut nytt tilbehør både poteter, saus, salat og grønnsaker. Det er veldig mye som passer til biff, så en trenger ikke kun bearnaisesaus og pommes frites.



2 personer

Beregn 180 - 200 gram pr pers. ytre eller indrefilet av okse

Ha grov pepper på biffen

Stekes i brunet smør , mot slutten ha over litt salt

La biffen hvile

Rødvin/ peppersaus;
Ha litt smør i en kjele

Tilsett; 
1 sjalottløk, finhakket
1 sjampinjong i biter

Ha så i;
1 grønnsaksbuljong
ca 3 dl vann
Soyasaus
En slump rødvin (ca 1/4 dl)

Maisennajevner ( hvis du ønsker å tykne sausen)

Smak til med;
Salt
Grov pepper


Server peppersteken med poteter etter ønske, salat eller grønnsaker. Jeg pleier også ha reker til

Her fra en annen gang; Pepperstek med fløtegratinerte poteter, peppersaus, stekt sjampinjong, salat, asparges og reker