Jeg syntes en skikkelig biff er godt og lager det innimellom. For meg er tilbehøret til biffen viktig, jeg tester stadig ut nytt tilbehør både poteter, saus, salat og grønnsaker. Det er veldig mye som passer til biff, så en trenger ikke kun bearnaisesaus og pommes frites.
Beregn 180 - 200 gram pr pers. ytre eller indrefilet av okse
Ha grov pepper på biffen
Stekes i brunet smør , mot slutten ha over litt salt
La biffen hvile
Rødvin/ peppersaus;
Ha litt smør i en kjele
Tilsett;
1 sjalottløk, finhakket
1 sjampinjong i biter
Ha så i;
1 grønnsaksbuljong
ca 3 dl vann
Soyasaus
En slump rødvin (ca 1/4 dl)
Maisennajevner ( hvis du ønsker å tykne sausen)
Smak til med;
Salt
Grov pepper
Her fra en annen gang; Pepperstek med fløtegratinerte poteter, peppersaus, stekt sjampinjong, salat, asparges og reker