Gryte med oksekjøtt (grytekjøtt), hvitløk, løk, grønnsaker og hakkede tomater

Jeg er glad i å lage supper, for da kan jeg bruke mye forskjellige grønnsaker for å unngår å kaste. Jeg har også lagd en del forskjellige grønnsaksstuinger, noe jeg også syntes er godt. Når det gjelder gryter har jeg vært lite kreativ, det har stort sett gått i pølselapskausviltgryte, finnebiffgryte og brun lapskaus. Her om dagen lagde jeg en gryte jeg kalte Gryte med bankekjøtt, grønnsaker og tomter. Den falt i smak, så da tenkte jeg at jeg måtte prøve denne retten jeg har lagd i dag, jeg har hørt om og sett flere oppskrifter på ulike typer gryter lik denne jeg har lag her, og som vanlig har jeg tatt litt fra flere oppskrifter og smakt til så det ble som jeg ville ha det. 

3 - 4 personer 

500 gram grytekjøtt, i terninger (her har jeg brukt bankekjøtt noe jeg ikke anbefaler til denne gryta)

2 ss smøre smeltes i gryta
Kjøttet brunes

La det koke inn en del av væsken
1 løk, hakkes
3 fedd hvitløk, finhakkes

Has i gryta
Rør godt, og la det stå på svak varme i ca 15 minutter
1 ss hvinvitseddik
4 ss maisennajevner
1 boks hermetiske tomater
1 liter vann
1 buljongterning
2 laurbærblad
Timian
Ha først i hvinvitseddik og la den dampe ut litt
Tilsett maisennajevner, og rør godt
Tilsett;
Tomater
Buljongterning
Laurbærblad
Vann
Rør godt å la det stå å koke på svak varme i ca 30 minutter (brukes bankekjøtt kan den stå ennå lenger for å få kjøttet mørt)

2 gulrøtter, i terninger
ca 200 gram sellerirot, i terninger

Ha grønnsakene i gryta

La stå å småkoke til grønnsakene blir møre

Smak til med salt og pepper

Ha i litt timian
Hvis gryta blir for tynn, ha i mer maisennajevner

Serveres med kokte poteter eller potetmos