Jeg her så godt som aldri lagd noe av lam eller får, tidligere lagde jeg får i kål en gang i løpet av høsten, men det har heller ikke blitt noe av de senere årene. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve noe mer retter av lam, og da passet det fint å prøve seg på lammelår nå i påsken.
ca 3 kg lammelår, kutta av litt av benet for å få bedrer plass i langpannen
Hadde først i litt smør
1 løk løk med skall, i biter
3 gulrøtter med skal, i biter
Gni inn lammelåret med salt og pepper
3 hvitløkfedd i små båter
Lag noen lommer å stikk inn hvitløkfedd og rosmarin
Ha hvitløkfedd og rosmarin både under og oppå låret
Legg låret med skinnsiden opp, og sett i steketermometer
1 liter vann helles i langpannen
Sett inn steketermometer
Stekes i ovnene på 100 grader i ca 3 timer, jeg tok det ut når det var rett under 70 grader.
Serverte med saus, tomatsalat og fløtegratinerte poteter.
Saus; Litt smør i en kjele, ha i 1 sjalottløk (finhakket) og 1 sjampinjong (finhakket) la det bli mykt. Ha i krafta, litt rødvin, brun maisennajevner. Smak til med salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.