Lammelår med tilbehør

Jeg her så godt som aldri lagd noe av lam eller får, tidligere lagde jeg får i kål en gang i løpet av høsten, men det har heller ikke blitt noe av de senere årene. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve noe mer retter av lam, og da passet det fint å prøve seg på lammelår nå i påsken. 

ca 3 kg lammelår, kutta av litt av benet for å få bedrer plass i langpannen

Hadde først i litt smør 

1 løk løk med skall, i biter
3 gulrøtter med skal, i biter

Gni inn lammelåret med salt og pepper 


3 hvitløkfedd i små båter 

Lag noen lommer å stikk inn hvitløkfedd og rosmarin 
Ha hvitløkfedd og rosmarin både under og oppå låret 



Legg låret med skinnsiden opp, og sett i steketermometer 
1 liter vann helles i langpannen 

Sett inn steketermometer 


Stekes i ovnene på 100 grader i ca 3 timer, jeg tok det ut når det var rett under 70 grader.

Serverte med saus, tomatsalat og fløtegratinerte poteter.

Saus; Litt smør i en kjele, ha i 1 sjalottløk (finhakket)  og 1 sjampinjong (finhakket) la det bli mykt. Ha i krafta, litt rødvin, brun maisennajevner. Smak til med salt og pepper.

Kommentarer