Medisterkaker lager jeg stort sett kun til jul, men da lager jeg gjerne en stor porsjon så vi har til flere middager, og til julelunsj. Denne oppskriften har jeg brukt siden første gang jeg lagde medisinerkaker på 1980 tallet en gang. Jeg har de siste gangene kun brukt medisterdeig, før blandet jeg inn medisterfarse.
1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
3/4 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/4 ts ingefær
Bland sammen
4 - 5 dl melk, spe med litt etter litt til deigen blir seig
Form kaker og stek de
Om du ønsker å ha medisterkakene mindre grove og mildere i smak, kan det blandes inn 1/2 kg medisterfarse. Det blir ca 35 medisterkaker.
Medisterkaker med medisterdeig og farse
Til medisterkaker serverer jeg poteter, ertestuing, rødkål og brun saus til. Kan også bruker grønnsaker
Suragurker og tyttebær smaker godt til
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.