Medisterkaker

Medisterkaker lager jeg stort sett kun til jul, men da lager jeg gjerne en stor porsjon så vi har til flere middager, og til julelunsj. Denne oppskriften har jeg brukt siden første gang jeg lagde medisinerkaker på 1980 tallet en gang. Jeg har de siste gangene kun brukt medisterdeig, før blandet jeg inn medisterfarse. 




ca 25 medisterkaker, små ( det blir 10 flere hvis jeg bruker 1/2 kg medisterfarse i tillegg )

1 kg medisterdeig
3 ts salt


Bland sammen medisterdeigen og saltet godt til deigen bli seig


Tilsett krydder og potetmel; 
5 ss potetmel
3/4 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/4 ts ingefær

Bland sammen

4 - 5 dl melk, spe med litt etter litt til deigen blir seig



Form kaker og stek de


Om du ønsker å ha medisterkakene mindre grove og mildere i smak, kan det blandes inn 1/2 kg medisterfarse. Det blir ca 35 medisterkaker.

 
Medisterkaker med medisterdeig og farse 

Medisterkaker serverer jeg sammen med ribbe og medisterpølser på julaften

Til medisterkaker serverer jeg poteter, ertestuing, rødkål og brun saus til. Kan også bruker grønnsaker

Suragurker og tyttebær smaker godt til



Kommentarer