Kalkunfilet à la Lillian

Kalkun har jeg gått over til å bruker fileter. Noen ganger kjøper jeg ferdig marinerte, andre ganger marinerer jeg selv. Jeg variere med tilbehør, men bruker som regle litt appelsinjuice til stekingen og til sausen.

ca 200 gram per person 

Jeg legger filetene på papir og tørker de


Marinade lager jeg av appelsinjuice (kan også bruke appelsin) salt, pepper og timian 


Så har jeg kalkunfiletene i en pose, heller marinaden over og lar det stå i kjøleskap minst en time 


Brun smør i pannen, ha i kalkunfiletene og stek de gyllene på hver side


Sett stekeovnen på 125 grader, ha litt smør i ildfast form og sett filetene i oven i 60 - 70 minutter eller til kjernetemperaturen er 65 grader


Saus; 
Smelt smør i jerngryta til det blir gyllent 

Ha så i;
Hvetemel til det blir jevning 

Kraft, jeg vanner ut stekepannen og har et par buljongterninger i panna før jeg har det i sausen
Sper med litt av marinaden (ikke for mye for da blir det for mye appelsinsmak)

Når kalkunfiletene er ferdig ha krafta fra ildfast form over i sausen 
Ha i litt kremfløte 
Smak til med salt og pepper
Bruk sukkerkulør om du ikke får rett farge 



Server kalkunfilet med grønnsaker og poteter, jeg variere så det er bare å bruke dine favorittgrønnsaker og poteter etter valg. Jeg bruker også tyttebær til. 


Bildet er fra første nyttårsdag, og det er rester fra dagen før. 
Da hadde venninna mi lagd deilig Waldorf salat. 


Enklere saus;

3 - 4 dl vann 
1 buljongterning 
Brun maisennajevner 
Litt sukkerkulør 
Salt 
Pepper 
Litt matfløte /kremfløte 
Helt til slutt, ha over kraften fra kalkunen 
Litt appelsinjuice/marinade

                                                                                                                                 

Har jeg rester av kalkunfilet bruker jeg de i salat, pytt i panne, eller omelett. Det går fin an å bruke kalkunfilet på pizza og i pai.