Jeg har lagd flere typer rødvinsaus, men denne er veldig enkel å lage. I tillegg passer den til mye forskjellig. Jeg har brukt den til biff, pepperstek, svinefilet, koteletter, roastbiff med mer. Det som også er greit med denne sausen er at det er basisvarer som jeg alltid har. Det går også an å lage denne susen uten rødvin. Dette er en saus jeg ofte lager mer enn jeg trenger, og så fryser jeg ned det jeg ikke bruker.
Rødvinsaus: (slump)
Smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stor sjampinjong, i biter
1 grønnsaksbuljong
3 - 4 dl vann
Soyasaus
1/4 - 1/2 dl rødvin
Maisennajevner
Salt
Pepper
Basillikum
Ha litt smør i kjelen ha i løk og sjampinjong, la løken bli gyllen og sjampinjongene litt stekt, ha så over grønnsaksbuljong, soyasaus, og rødvin som kokes på svak varme. Tilsett maisennajevner, smak til med krydder.