Svinefilet à la Lillian

Svinefilet bytter jeg på å helsteke eller å dele i skiver, og variere med krydder eller marinerer. Når jeg lager svinefilet varier jeg en del med tilbehør, og mye blir hva jeg har, og det jeg syntes passer sammen. Det er mye som passer godt til svinefilet.  



Helstek fileten eller del den og stek den i skiver, du kan velge ferdig marinert, eller marinere / krydre selv. Ha olje i panna og stek den på sterk varme, skru varmen ned til veldig lav og la den ligge i panna

Stekte grønnsaker:
Sjalottløk, finhakket
Rødløk, finhakket

Hvitløk, finhakket
Sjampinjong, i biter
Mais
Salt
Pepper
Timian

Ha sjampinjong tør i i panna først, la den frese litt

Tilsett resten av grønnsakene. Ha i litt smør etterhvert, og smak til med krydder

Rødvinsaus: (slump)
Smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stor sjampinjong, i biter
1 grønnsaksbuljong
3 - 4 dl vann
Soyasaus
1/4 - 1/2 dl rødvin
Maisennajevner
Salt
Pepper
Basillikum

Ha litt smør i kjelen ha i løk og sjampinjong, la løken bli gyllen og sjampinjongene litt stekt, ha så over grønnsaksbuljong, soyasaus, og rødvin, la det koke på svak varme. Tilsett maisennajevner, smak til med krydder.

Serverte med; Greske poteter og Tomatsalat  

Til denne retten kan du serverer poteter etter ønske, du kan lage andre sauser og salat eller grønnsaker ut ifra hva du har eller liker.