Okse ytre eller indrefilet lager jeg på forskjellige måter. Jeg hel steker biffen eller jeg deler den i ca 200 gram som jeg regner per person. Til oksefilet er det bare å velge i tilbehør, mange sauser passer til, salat eller grønnsaker, og forskjellige poteter. Jeg liker godt å variere når jeg lager oksefilet.
ca 400 gram indre eller ytre av okse
Ha grov pepper på indrefileten
Brun smør i pannen
Ha fileten i pannen
Stekes på sterk varme på begge sider, etter det skru ned varme og la den ligge til den er som du vil ha den, vi liker det rå til medium.
Ha på litt salt mot slutten
2 store sjampinjonger eller 4 små, i biter.
Ha de i stekepannen uten smør, la de bli myke
Ha de i stekepannen uten smør, la de bli myke
1/4 løk, finhakket, ha i etter at sjampinjongen har blitt myk
Hell på matfløt, la den tykne på svak varme, fyll på mer matfløte ved behov. Trenger du å få den tyknet bruke maisennajevner
Smør
1/2 løk, finhakket
1 sjampinjong, i biter
1 grønnsaksbuljongterning
3 - 4 dl vann
Soyasaus
1/4 - 1/2 dl rødvin
Maisennajevner
Salt
Grov pepper
Retten serveres med valgfrie poteter og salat eller grønnsaker, jeg har også reker ved siden av.