Tzarziki syntes jeg er veldig godt og det smaker til mye forskjellig som gresk salat, salat, råkostsalat, ved siden av tapas, til kjøttboller og mye mer.
1 agurk, skrell og riv grovt, la stå i bolle gjerne en times tid eller mer, sil av vannet.
Om det ikke er tid til å stå lenge ha i salt og la stå minst 15 min og trykk ut vannet så mye du får til.
Tilsett ca 1/2 ts salt
La stå i minst 15 min, sil av vannet ( få ut mest mulig )Ha så i;
2 fedd hvitløk, finhakkes eller 1/2 kinesisk hvitløk
ca 1 1/2 dl gresk youghurt
Grov pepper
Litt sitron eller lime
Ha Tzatziki over i en bolle og sett i kjøleskapet til servering
De første gangen jeg lagde Tzatziki ble det for mye væske. Jeg har derfor begynt å raspe agurken og la den stå kaldt en stund, og så prøve å få ut så mye væske som mulig. Har så i salt og lar den stå i ca 1/2 time, og får ut ennå mer væske før jeg blander inn de andre ingrediensene.