Når jeg lager omelett bruker jeg rester eller det jeg har. Omelettene jeg lager blir sjelden like. Jeg varierer med krydder og urter, og har omeletten i ovnen eller bare lar den stå på svak varme på plata.
Her har jeg brukt;
Bacon
Løk
Sjampinjong
Chorizo pølse
Bacon
Løk
Sjampinjong
Chorizo pølse
Har først baconet litt i stekepannen (uten smør) tilsetter løk og sjampinjong
Bland;
6 - 8 egg ( jeg regner 2 egg pr person, men lager ofte større porsjoner som her for å ha til matpakka dagen etter)
3 - 4 ss matføte eller vann (jeg bruker ca 1/2 ss væske pr egg
Salt og pepper
Hell så dette over i stekepannen, ha i litt smør før du tilsetter eggerøren
Etter at du hatt i røren tilsetter chorizo
Rør rundt, dryss over gressløk, la stå på platen til den så vidt har satt seg
Sett omeletten i stekeovnen 200 grader i ca 10 min, legg over aluminiumfolie eller lokk
Rett før omeletten er ferdig, dryss over reven gul ost
Jeg serverer omeletten med brød, tomat, løk eller salat