Løksuppe

Der hvor jeg jobbet som servitør på 1980 tallet var løksuppe en veldig populær forrett. Jeg har spist løksuppe mange forskjellige steder, og begynte etterhvert å lage det selv. Først lagde jeg en som var mer innviklet enn denne, men nå er denne favoritt. Jeg lager den til  min Kjære og meg, eller noen ganger som forrett når vi har besøk.


4 porsjoner 

4 store løk
1 til 2 fedd hvitløk
0.5 dl olje

Skrell løken og skjer den i tynne skiver, hakk opp hvitløken. Forvarm oljen, og ha i løk og hvitløk. La dette koke til løken er bløt og gyllen.

Ha i 1 til 1 1/2 liter buljongvann jeg bruker 3 kjøttbuljong terninger pr liter

Krydre med salt, hvit pepper og timian

Server som den er eller med hvitløksbaguett, rundstykker, foccacia eller annet

Eller gratiner den som beskrevet under; 

4 skiver loff
Revet ost

Skjær loff i en liten firkant  og ris den lett.  Legg de ristede brødet oppi suppen strø over ost. Gratineres i oven til de får en gyllen farge, server suppen med en gang.


Eventuelt ha på ost på brødskiver og ha de i ovnen til osten er smeltet.


Ha det så oppi suppen eller server ved siden av