Der hvor jeg jobbet som servitør på 1980 tallet var løksuppe en veldig populær forrett. Jeg har spist løksuppe mange forskjellige steder, og begynte etterhvert å lage det selv. Først lagde jeg en som var mer innviklet enn denne, men nå er denne favoritt. Jeg lager den til min Kjære og meg, eller noen ganger som forrett når vi har besøk.
4 porsjoner
4 store løk
1 til 2 fedd hvitløk
0.5 dl olje
Skrell løken og skjer den i tynne skiver, hakk opp hvitløken. Forvarm oljen, og ha i løk og hvitløk. La dette koke til løken er bløt og gyllen.
Ha i 1 til 1 1/2 liter buljongvann jeg bruker 3 kjøttbuljong terninger pr liter
Krydre med salt, hvit pepper og timian
Server som den er eller med hvitløksbaguett, rundstykker, foccacia eller annet
Eller gratiner den som beskrevet under;
Revet ost
Skjær loff i en liten firkant og ris den lett. Legg de ristede brødet oppi suppen strø over ost. Gratineres i oven til de får en gyllen farge, server suppen med en gang.
Ha det så oppi suppen eller server ved siden av