Helstekt okse indrefilet med tilbehør

Heltstekt indrefilet er veldig greit når jeg skal lage biff til flere personer. Til denne retten er det bare å velge hvordan du vil lage den og hvilket tilbehør du ønsker å ha til. 

6 porsjoner 
Beregn 180 - 200 gram per pers

Tørk kjøttet godt og gni det inn med pepper. 


Stekes i pannen på sterk varme noen minutter på hver side, la den hvile en god stund. Det avhengig av hvordan du liker kjøttet, for hvor lenge du etter steker det. 


Tilbehør, her kan det velges mye forskjellig 

Det jeg valgte her er: 

Tomater, delt i to ha over litt olivenolje, krydre med basilikum, pepper og salt. Stekes i ovnen 
Asparges med olivenolje og grov pepper. Stekes i ovnen 

Sjampinjong stekes med salt og pepper

Du kan bruker kokte eller stekte grønnsaker eller salat.


Peppersaus;
2.5 dl matfløte 
2 ts soyasaus 
1/2 - 1 ss grov pepper
1/4 ts salt (kan droppes) 

Bland alt sammen og la stå på svak varme



Fløtegratinerte poteter. Poteter deles i skiver, legg et tynt lag krydre med salt, pepper, hvitløk og timian legg over ost. Ny runde med poteter, krydder og ost. 


Hell over matfløte og stek i oven på 200 grader i ca 40 min (råe poteter)