Kremet grønnsaksuppe med blomkål, brokkoli og gulrøtter

Denne suppen lager jeg ofte dagen etter at jeg har hatt brokkoli, gulrøtter og blomkål som tilbehør til middagen. Da sparer jeg det som ble igjen. Noen ganger holder det, men andre ganger må jeg ha i litt ekstra grønnsaker. Da koker jeg opp de nye grønnsakene før jeg tilsetter de fra dagen før. 

2 porsjoner

ca 8 dl vann tilsett grønnsaksbuljong ( jeg bruker 2 -3 terninger)

2 gulrøtter
1/4 - 1/2 brokkoli
1/4 - 1/2 blomkål
Del grønnsakene og ha de over i kjelen, la det kokt til grønnsakene blir møre.
Mos grønnsakene, behold gjerne noen buketter med brokkoli og blomkål.

Ha vannet tilbake i kjelen over de moste grønnsakene

Tilsett;
1 til 2 dl matfløte

Om suppen er tynn tilsett litt Maisennajevner

Smak til med salt, pepper og muskatnøtt

Har du spart buketter ha de i suppen
Serveres som den er eller med brød, foccacia eller lignende, smaker godt med ferskt timian
Når jeg lager suppe har jeg som regel til ihvertfall to dager. Hvis jeg lager grønnsaksuppe en dag lager jeg ofte kremet dagen etter, for da får jeg en helt annen suppe. Det går fint an å bruke andre grønnsaker og gjøre akkurat det samme.