Jeg har lagd en fiskesuppe i flere år, men hadde lyst til å prøve meg på en annen type. Denne blir veldig annerledes, men tilbakemeldingene har vært bra. Jeg har lagd den noen ganger når jeg har bedt noen på enkel mat. Oppskriften fant jeg på nett, men jeg har gjort min vri på den.
2- 3 hvitløksfedd, finhakket
2 sjalottløk, hakket
1 rød chili, ta ut frøene og finhakk
1 purre, i tynne skiver
Ha 25 gram smør i en kjele på svak varme, når smøret er smeltet ha i hvitløk, løk, purre og chili. La det stå på svak varme i 10 til 15 min til det har blitt mykt.
Ha oppi ca 1 1/4 liter fiskekraft. Jeg bruker fiskebuljong og jeg bruker 3 terninger på ca 1 liter. Jeg blander buljongterningene i kokende vann i et glass for å løse de opp før jeg har de i kjelen. La det stå i ca 5 minutter på svak varme
Tilsett ca 1/2 liten boks tomatpuré og 2 bokser med hakkede tomater, vann ut boksene med tomater med ca 1/4 liter. La det stå å koke på svak varme i 5 minutter. (Hvis du vil ha mer smak bruk mer tomatpuré)
Ha i ca 2.5 dl kremfløte (har jeg ikke kremfløte, bruker jeg matfløte)
Tilsett 600 - 800 gram fisk etter ønske (litt hvor mye fisk du liker å ha i suppa) jeg bruker hvit (torsk og sei)og rød fisk (ørret eller laks), som jeg deler i terninger.
Hvis jeg ikke bruker fersk fisk er de tint når jeg har de i suppen. La suppen koke på svak varme i ca 15 minutter. Pass på at ikke fiskebitene kokes i stykker.Smak til med salt og pepper.
Rett før servering tilsett ca 200 gram reker. Jeg bruker 800 gram frosne reker, når de er renset blir det ca 200 gram. ellers kan det brukes en boks med reker i lake.
Server suppen med kruspersille og foccacia, baugetter med kryddersmør eller brød
Om jeg gjør denne klar tidlig, gjør jeg den ferdig til og med tomatene. Da skrur jeg av platen og lar den stå før jeg varmer den opp igjen, og følger oppskriften videre. Om det er en stund til jeg skal servere suppen setter jeg den kaldt. Da varmer jeg opp suppa før jeg har i fløte, fisk og reker som forklart i oppskriften.