Karbonader med løk og kokte grønnsaker

Denne oppskriften har jeg brukt så lenge jeg kan huske, jeg tror det er sånn min farmor lagde karbonader. Lukten av karbonader med løk minner meg alltid om bestemor, det er rart hvordan minnene kan komme gjennom mat. Jeg lager disse til middag, men har nok lagd karboander aller mest til koldtbord.



ca 20 karbonader ( til koldtbord lager jeg karboandene gjerne litt mindre enn til middag)

1 kg karbonadedeig / kjøttdeig
3 ts salt
La dette trekke, rør så sammen



Tilsett;
1 stor løk, moses på rivjern

Spe med vann

Tilsett;
1 egg som er rørt ut
3 - 4 ss hvetemel

Spe med vann

Krydre med salt og pepper

Lag runde boller og legg de på et brett med litt vann, og trykk de flate.


Stekes i smøre eller olje i pannen til de blir gyllene


Stekt løk; 

3 - 4 løk deles i tynne skiver
Smelt smør i pannen på svak varme
Ha i løken og la den bli bløt og gyllen
Tilsett litt sukker
Hvis løken ikke har blitt brun tilsett litt sukkerkulør og vann



Serverte karboandene med stekt løk, kokte poteter, kokte grønnsaker, tyttebærsyltetøy og suragurker. 




Til karbonader maker det også godt med kålstuing, ertestuing eller grønnsaks mos.