Denne oppskriften fant jeg i en kokebok for mange år siden. Jeg har etter det gjort litt om på den, når jeg lager viltkarbonader bruker jeg alltid denne oppskriften.
ca 20 karbonader
1 kg elg karbonade (annen viltkarbonadedeig)
1 ts salt
Ha salt i karbonadedeigen og rør dette sammen
Tilsett;
1 løk, fin hakkes eller moses
2 kryddermål pepper
3- 4 einebær knuses og finhakkes
1 ss potetmel
2 dl kremfløte
1 løk, fin hakkes eller moses
2 kryddermål pepper
3- 4 einebær knuses og finhakkes
1 ss potetmel
2 dl kremfløte
Lag runde boller
Ha smør i pannen, lag karbonadene flate og legg de i brunet smør
Stek karbonadene gyllene på begge sider, og la ettersteke
Stekt løk:
3 - 4 løk deles i tynne skiver
Smelt smør i pannen
Ha i løken og la den bli bløt og gyllen
Tilsett litt sukker
Hvis løken ikke har blitt brun tilsett litt sukkerkulør og vann
Viltsaus:
Denne lager jeg på forskjellige måter, i dag ble det
ca 5 dl vann
2 kjøttbuljong terninger
La buljongen løses opp, tilsett;
Litt brun maisennajevner
Sukkerkulør
ca 1/2 dl fløte
1 ss lettrømme
5 einebær som knuses
1 ss tyttebærsyltetøy
Smak til med salt og pepper
Server karbonadene med kokte poteter, stekt løk, grønnsaker, saus og tyttebærsyltetøy
Til viltkarbonader smaker det godt med viltgrønnskaker, eller med forskjellige typer grønnsakstuinger.