Elgkarbonader (viltkarbonader)

Denne oppskriften fant jeg i en kokebok for mange år siden. Jeg har etter det gjort litt om på den, når jeg lager viltkarbonader bruker jeg alltid denne oppskriften.  



ca 20 karbonader

1 kg elg karbonade (annen viltkarbonadedeig)
1 ts salt
Ha salt i karbonadedeigen og rør dette sammen

Tilsett;
1 løk, fin hakkes eller moses
2 kryddermål pepper
3- 4 einebær knuses og finhakkes
1 ss potetmel
2 dl kremfløte

Bland sammen alle ingrediensene, spe med fløten og rør farsen sammen

Lag runde boller 

Ha smør i pannen, lag karbonadene flate og legg de i brunet smør 

Stek karbonadene gyllene på begge sider, og la ettersteke 

Tilbehør;

Stekt løk: 

3 - 4 løk deles i tynne skiver 
Smelt smør i pannen 
Ha i løken og la den bli bløt og gyllen
Tilsett litt sukker 
Hvis løken ikke har blitt brun tilsett litt sukkerkulør og vann

Viltsaus: 
Denne lager jeg på forskjellige måter, i dag ble det 

ca 5 dl vann 
2 kjøttbuljong terninger 
La buljongen løses opp, tilsett; 

Litt brun maisennajevner 
Sukkerkulør 
ca 1/2 dl fløte 
1 ss lettrømme 
5 einebær som knuses 
1 ss tyttebærsyltetøy 
Smak til med salt og pepper  


Server karbonadene med kokte poteter, stekt løk, grønnsaker, saus og tyttebærsyltetøy

Til viltkarbonader smaker det godt med viltgrønnskaker, eller med forskjellige typer grønnsakstuinger.