Denne retten fikk jeg første gang servert hos tanten min, og da var jeg veldig ung. Jeg har aldri spurt akkurat hvordan hun lager den, men her er min versjon, og dette syntes vi smaker veldig godt en varm sommerdag. I dag (15.07.17) fikk jeg høre at denne oppskriften er eldre enn jeg trodde, det var min oldemor som lagde denne, så den har gått i generasjoner i vår familie.
2 personer
minst 3 nypoteter per person (jeg har spist både 5 eller flere poteter til denne retten)
100 - 150 gram spekeskinke per person
Saus;
Kremfløte
Eddik
Sukker
Gressløk
Begynn med sausen først. Jeg har ikke noe mål og må smake til.
Start med 1 1/2 dl fløte, eddik og sukker. Smaken av sukker og eddik skal kjennes. Når du er tilfreds med smaken, tilsett gressløk. La sausen stå i kjøleskap mens potetene koker.
Start med 1 1/2 dl fløte, eddik og sukker. Smaken av sukker og eddik skal kjennes. Når du er tilfreds med smaken, tilsett gressløk. La sausen stå i kjøleskap mens potetene koker.
Jeg har begynt å ha litt salat ved siden av, men det trengs ikke. Om jeg har salat bytter jeg på med vestfoldsalat eller tilsvarende, eller nykål. Jeg har over balsamico oljedressing.