Sopp og løksuppe

Dette har vært en av favoritt suppene til flere i familien, og jeg lager den ofte som forrett når jeg ber til middag. Jeg har også lagd den til lunsje eller som en enkel rett. 

4 personer

Kutt opp;
400 gr sjampinjonger i skiver
1 rødløk hakket
1 purre i skiver


1 ss smør eller margarin has i kjelen, smelt smøret og tilsett grønnsakene 

La grønnsakene bli myke  

Dryss over;
3 ss hvetemel

Spe med;
ca 1 /2 liter melk
ca 1/2 liter grønnsaksbuljong ( jeg bruker 2 grønnsaksbuljongterninger )

Rør inn;
ca 2 dl matfløte

Smakt til med salt og pepper

La suppen stå på lav varme frem til servering

Jeg serverer suppen som den er eller med rundstykker, baugetter eller lignende, litt avhengig av om det er forrett eller ei. Har gjerne over litt fersk eller tørket kruspersille

Jeg har lagd denne suppen på nesten samme måte med da dropper jeg mel og bruker maisennajevner. Oppskrift her; Enkel suppe med sopp, løk og purre