For en del år tilbake var vi å spiste et sted de lagde Italiensk pizza i steinovn. Da prøvde jeg for første gang pizza med grønn pesto. Jeg syntes det smakte så godt, og det ble noe helt annet enn annen pizza jeg hadde smakt. Måtte forsøke å lage tilsvarende hjemme, og dette er hvordan jeg lager pizza med grønn pesto.
Pizzabunn;
1/2 liter lunket vann
1/2 pakke gjær
ca 1 liter hvetemel
2 ts salt
1- 2 ss olivenolje
Bland alle ingrediensene sammen, kjevl deigen tynn.
Legg den over på brett med aluminiumfolie smurt med olivenolje
Fyll :
Pesto
Seranoskinke
Løk
Gulost
Tomat
Bacon (kan droppe bacon)
MozzarellaKverna pepper
Stekes i ovnen på høy temperatur ca 225 grader i 10 - 15 minutter. Sett på undervarme hvis ikke bunnen er godt nok stekt. Med oljen får du en sprø fin bunn