Jeg tester ut flere vegetar retter og middelhavsmat for tiden. Denne retten fant jeg i en kokebok, men som vanlig gjorde jeg litt om på den og lagde min vri. Jeg har lagd den flere ganger og har brukt forskjellig type løk, paprika og urter, jeg tenker dette er en fin rett å få brukt opp noen grønnsaker for å unngå å kaste mat.
2 - 3 personer
1 aubergine, i skiver
1 squash, i skiver
2 - 3 sjalottløk eller 1 -2 løk, i båter (gul eller rød)
2 fedd hvtiløk, hakket
1 gul paprika, ta ut frø, og del i biter (jeg har også brukt grønn og rød)
Ha alt i en langpanne
Hell over 3 ss olivenolje
Krydre med grovkvernet pepper og litt salt
Ha over 1 ss hakket frisk timian
Stek grønnsakene ved 200 grader i ca 30 minutter til de er møre og gyllene.
Snu grønnsakene en gang under steking, ca halvveis
Når grønnsakene står i ovnen, pisk sammen;
1 egg
2 dl gresk yoghurt
salt og pepper
Del opp 50 gram fetaost
Når grønnsakene er ferdig, senk temperaturen til 180 grader
Ha halvparten av grønnsakene i bunne av en middels ildfast for.
Ha over hakkede tomatene, 1/2 til 3/4 boks, fordel de over grønnsakene
Ha i resten av grønnsakene
Ha i yoghurt blandingen, og fordel den på toppen
Dryss over smuldret fetaost
Stekes videre ved 180 grader i ca 45 minutter til 1 time. Det skal være en gyllenbrun overflate.
Server grønnsaks moussaka med salat
Gresk salat, tok over fetaost og olje rett før servering
Her fra en annen gang hvor jeg hadde lagd tomatsalat med mozarella og løk
Lunsj dagen etter, da lunka jeg mosaka'en litt i micron.
Grønnsaks moussaka kan serveres både varm og kald.
Her er flere forslag;
Vegetarretter
Her er noen av kokebøkene jeg bruker når jeg ønsker å prøve nye retter. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke, men lager min vri. Jeg liker også å bruke det jeg har av grønnsaker, krydder og urter, og foretrekker å bruker råvare jeg kjøper på min nærbutikk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.