Kjøttpudding med poteter, kålstuing og saus

Jeg har lagd kjøttpudding tidligere, men da stort sett brukt medisterfarse. Denne retten var en jeg fant i heftet Norges beste tradisjonsmat, i Hjemmet. Jeg har lagd denne to ganger, og kommer helt sikkert til å lage den igjen. Det er så å si samme oppskrift som jeg bruker til kjøttkaker. Kjøttpuddingen er enkel å lage og det er mye smak. 



3 - 4 porsjoner

400 gram kjøttdeig/ karbonadedeig
1 ts salat

Rør salt og kjøttdeigen sammen til den blir seig
Tilsett;
1/ 2 - 3/4 løk, finhakket
2 ss potetmel
1/4 ts pepper
1/4 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
(jeg bruke toppet skjeer på krydderet, så det blir litt mer enn 1/4)
2 dl melk, spe litt av gangen, og rør godt
Deigen skal være seig

Ha deigen over i en brødform (ca 1 liter)
Første gang brukte jeg hele formen 1 1/2 liter, kjøttpuddingen ble veldig lav , så utseende messig ble den ikke så flott. Smaken var veldig god, og om du bruker stor eller liten form spiller ikke noen rolle om du ikke er opptatt av utseende på kjøttpuddingen. 
Sett formen i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. 
Stek kjøttpuddingen på 180 grader i ca 1 time.

Når formen står i ovnen lages tilbehøret
Kålstuing (oppskrift)

Saus (slump);
ca 5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
Kok opp

Ha i;
1/4 løk, finhakket
litt salt og pepper
La stå å småkoke

Tilsett;
Brun maisennajevner
Litt matfløte

Serveres kjøttpuddingen med kokte poteter, kålstuing og saus. Det smaker godt med suragurker og tyttebær til.

Kommentarer