Gryte med elgskav, ris og salat

Jeg har lagd gryte med elgskav flere ganger, men varierer med tilbehør og bruker stort sett det jeg har. Som regel har jeg rester når jeg lager gryter, og da varmer jeg det opp igjen dagen etter. Når ikke jeg har planlagt middag, ikke kjøpt inn noe eller tatt opp fra fryseren. Har jeg flere ganger lagd gryte tilsvarende denne.

2 - 3 personer

300 gram elgskav, i dag tok jeg den rett fra fryseren. Stekte kjøttet på middels varme i jerngryta, til alle bitene var gått ifra hverandre og kjøttet var blitt brunet. 

Tilsett; 
ca 1 liter vann 
3 kjøttbuljongterninger 

1 løk, hakket 
3 sjalottløk, hakket
Ha smør i stekepanne og tilsett løken, stekes på middels varme til løken har blitt mye. Has over i gryta. 

3 sjampinjonger i biter, stekes på middels varme i stekepannen til den blir gyllen, has over i gryta. 

Del opp; 
3 gulrøtter, i terninger
2 skiver sellerirot, i terninger
1/2 purre, i biter
Ha grønnsakene i gryta

Bland i gryta; 
1 - 1 1/2 dl matfløte 
2 - 3 ss lettrømme

Ha i 5 - 7 einebær, knust/ hakket 

Krydre med salt (forsiktig på grunn av mye i buljongen) og pepper

Blir ikke gryta tykk, ha i brun maisennajevner 

La stå å godgjøre seg minst en time
Servers med ris og salat. 


Her er to sider hvor jeg legger ved link. Det er gryter med elgsakv, men her er mer detaljerte bilder;