Jeg lager dessert, men gjerne noe helt enkelt som bær med vaniljekesam, eller is og varme bær. Innimellom lager jeg karamellpudding for det er en favoritt. Sjokolademoussé har jeg kun lagd en gang før og der er snart 10 år siden, det var til yngste sønn`s sin konfirmasjon. Når jeg lagde denne i dag, så var det for å teste ut. Det er greit å kunne lage en dessert som kun skal stå et par timer i kjøleskap før servering, men den kan også stå inntil et par døgn.
6 porsjoner
Først pisket jeg 2 dl kremfløte til en luftig krem, og satt den kaldt
Så smeltet jeg sjokoladen
225 gram mørk kokesjokolade, deles i biter og has i bolle eller dyp tallerken
Sett bollen over en kjele med vann. Jeg satte bollen over kjelen før jeg satt på platen på lav varme. Hvis dampen kommer i opp i sjokoladen kan den gryne seg, blir det for varmt kan sjokoladen klompe seg.
Rørte forsiktig om, for å sjekke at all sjokoladen smeltet
Mens sjokoladen smeltet, delte jeg eggehvite og plommer, det skal 2 eggehviter og 4 eggeplommer i denne oppskriften.
2 eggehviter
100 gram melis
4 eggeplommer has i en bolle og bland forsiktig inn sjokoladen når den er ferdig smeltet. Ha så i kremen og bland forsiktig
Til slutt has stivpisket eggehvite og melis, blandes forsiktig
Ha sjokolademousseen over i en bolle eller porsjonskåler
Settes kaldt i minst 2 timer før servering, kan lages inntil 2 dager før bruk.