Kjøttkaker syntes jeg alltid har vært godt, og jeg liker å variere med tilbehør. Oppskriften er den samme jeg har brukt så lagt tilbake jeg kan huske. Til kjøttkaker lager jeg brun saus av meljevning eller enkel saus hvor jeg koker opp kjøttbuljongterning og bruker maisennajevner. Jeg bruker karbonadedeig og kjøttdeig om hverandre, litt ut fra hva jeg har. Tilbehør blir også ut fra hva jeg har.
4 porsjoner
500 gram karbonadedeig/ kjøttdeig
1 1/2 ts salt
Ha salt over karbonadedeigen å la trekke inn litt
Ha så i;
1/2 ts pepper
1/4 ts muskatnøtt
1/4 ts ingefær
2 1/2 ss potetmel
1/2 - 1 løk finhakket (kan droppes)
Bland alt sammen
Spe med melk ca 1 1/2 dl (kan også bruke vann)
Lag runde kaker
Stek kjøttkakene i stekepannen
2 ss smør brunes på høy varme i jernpannen, sett ned platen til middels varme
Ha i;
2 ss hvetemel og rør til en god jevning
Ha i;
ca 4 - 5 dl kraft, jeg da bruker jeg vann og 2 kjøttbuljongterninger, vanner ut pannen som kjøttkakene er stekt i og har i sausen.
1/2 løk, finhakket (kan droppe)
Ha i sukkerkulør til riktig farge
Ha i sukkerkulør til riktig farge
Smak til med pepper og salt (jeg er forsiktig med salt når jeg bruker buljong)
Kålrabistappe;
1 kålrabi, deles i terninger
3 poteter, deles i terninger
Litt salt
Grønnsakene kokes møre
Mos med potetmoser
Ha i litt melk og smør
Smak til med salt, pepper og muskatnøtt
Serverte kjøttkakene med kokte poteter, brun saus, kålrabistappe, tyttebærsyltetøy og surakgurker
Til kjøttkaker smaker det også godt med ertestuing, kålstuing, surkål, kokte grønnsaker eller grønnsakstuing.
Oppskrift;
Kjøttkaker med ertestuing
Kjøttkaker med ertestuing