Løvbiff à la Lillian

Jeg har ikke lagd løvbiff på denne måten før, det nærmeste jeg har kommet er min versjon av hakkebiff. Jeg bestemte meg for å prøve å lage løvbiff fra bunn. Det er klart det er veldig enkelt å kjøpe ferdig, og ta rett fra fryseren over i pannen og steke noen minutter. Men så er det noe med hjemmelaget da, jeg kan bruke det jeg liker, og få mitt preg på retten. Her her hvordan jeg lagde løvbiff, ikke perfekt, men hjemmelaget. Jeg har heller ikke fått til å ta gode bilder denne gangen. 


2 personer 

300 - 400 gram karbonade- eller kjøttdeig 
2 sjalottløk, finhakket 
Litt salt og pepper 

Ha alt i en bolle og bland godt



Del mengden karbonadedeig i 4 deler, og lag runde boller.

Ha plastfolie på benken og trykk den flat med hånden
Jeg krydret med litt mer pepper på hver løvstek


Ha plastfolie over, og bruk kjevle så den blir flatere


Denne gangen ble formen så som så, men øvelse gjør mester, så neste gang kan det hende de ser noe bedre ut.

Jeg tok av plastfolien og krydret med grillkrydder


Stek løvsteken på begge sider til den er gjennomstekt. Jeg steker en av gangen på middels varme, og har de over i en annen panne hvor de ettersteker på svak varme. 


Serveres med poteter, salat og saus


Her tok jeg bilde før jeg hadde på saus. Denne gangen serverte jeg med kokte poteter, bearnaisesaus og salat. Som jeg skrev over, løvsteken er ikke de flotteste å se på, men det smakte godt.

Til løvstek kan du bruke bakt potet, pommes frites, fløtegratinerte eller annet du lager, salat kan byttes ut med grønnsaker, og du kan bruke andre sauser om du ønsker. Mitt tips, prøv deg frem.