Grønnsaksomelett i vaffeljern

En for meg helt ny måte å lage omelett på, men alt jeg skulle bruke i denne oppskriften hadde jeg i skap og kjøleskap. Jeg fikk denne retten servert for noen uker tilbake, og det smakte godt. Røren kan godt stå i kjøleskapet en stund før den stekes. Det som er fint er at det går an å få brukt rot grønnsaker som er moden for kast i denne retten. Grønnsaksomelett kan servers som en smårett, til lunsjrett, turmat, tilbehør til middag, tapas eller andre retter. 

4 plater ( 2 til 4 personer, avhengig om det er til middag/ lunsj eller om det er forrett) 

3 poteter
2 gulerøtter 
Skrelles og rives på rivjern

Det går an å bytte ut noe av poteter/ gulerøtter med blant annet kålrot, persillerot og sellerirot

1 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss finhakket frisk gressløk 
Ha alt i en bolle og rør det godt sammen

Tilsett; 
2 egg
1 ss potetmel 
Røres inn sammen med det andre 

15 gram smør smeltes og blandes inn i røren (går an å bruker raps olje) 

Ha i litt salt og hvit pepper

Stek grønnsakomelettene i vaffeljern

Tips; ha i smør så de ikke setter seg. og bre røren godt utover så det ikke blir hull

Avkjøl på rist

Når grønnsaksomelettene er avkjølt er det bare å smøre på, fylle de med det du ønsker

Her er to forslag;

Jeg smurte 2 plater med Snøfrisk, naturell

La på spekeskinke 

De andre 2 platene smurte jeg med snørfisk hvor jeg blandet litt dill og sitronsaft

La på røkt ørret

Rullet platene sammen

Pakket de inn i plastfolie, og la de i kjøleskapet i ca 1 time

Serverte med salat ved siden av

Salat; hjertesalat, sommerkål, vårløk, tomater, mais, fetaost og oljedressing (alt var rester)