En for meg helt ny måte å lage omelett på, men alt jeg skulle bruke i denne oppskriften hadde jeg i skap og kjøleskap. Jeg fikk denne retten servert for noen uker tilbake, og det smakte godt. Røren kan godt stå i kjøleskapet en stund før den stekes. Det som er fint er at det går an å få brukt rot grønnsaker som er moden for kast i denne retten. Grønnsaksomelett kan servers som en smårett, til lunsjrett, turmat, tilbehør til middag, tapas eller andre retter.
4 plater ( 2 til 4 personer, avhengig om det er til middag/ lunsj eller om det er forrett)
4 plater ( 2 til 4 personer, avhengig om det er til middag/ lunsj eller om det er forrett)
3 poteter
2 gulerøtter
Skrelles og rives på rivjern
Det går an å bytte ut noe av poteter/ gulerøtter med blant annet kålrot, persillerot og sellerirot
Det går an å bytte ut noe av poteter/ gulerøtter med blant annet kålrot, persillerot og sellerirot
1 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss finhakket frisk gressløk
Ha alt i en bolle og rør det godt sammen
Stek grønnsakomelettene i vaffeljern
Tips; ha i smør så de ikke setter seg. og bre røren godt utover så det ikke blir hull
Tilsett;
2 egg
1 ss potetmel
Røres inn sammen med det andre
15 gram smør smeltes og blandes inn i røren (går an å bruker raps olje)
Ha i litt salt og hvit pepper
Stek grønnsakomelettene i vaffeljern
Tips; ha i smør så de ikke setter seg. og bre røren godt utover så det ikke blir hull
Avkjøl på rist
Når grønnsaksomelettene er avkjølt er det bare å smøre på, fylle de med det du ønsker
Her er to forslag;
Jeg smurte 2 plater med Snøfrisk, naturell
La på spekeskinke
De andre 2 platene smurte jeg med snørfisk hvor jeg blandet litt dill og sitronsaft
La på røkt ørret
Rullet platene sammen
Pakket de inn i plastfolie, og la de i kjøleskapet i ca 1 time
Salat; hjertesalat, sommerkål, vårløk, tomater, mais, fetaost og oljedressing (alt var rester)