Vi bruker grillen noe, og så bruker vi bålpanna en del på hytta. Grillet svinefilet syntes vi smaker godt, og det er bare å variere med tilbehør. Jeg bruker mye det jeg har og lager sauser, salat og grønnsaker ut ifra hva som er i skap og kjøleskap, om jeg ikke har planlagt akkurat hva jeg skal ha i denne retten.
Her har jeg brukt Gilde sin BBQ marinerte svinefilet, jeg kjøper også ferdig marinerte i Sverige eller marinere selv.
Her har jeg brukt Gilde sin BBQ marinerte svinefilet, jeg kjøper også ferdig marinerte i Sverige eller marinere selv.
2 personer
ca 200 gram svinefilet per person
Ta svinefileten ut av vakuumpakken og la den ligge litt på benken før den legges på grillen
Tilbehør;
Grillede grønnsaker, has i en bakk eller i aluminiumfolie;
3 sjampinjonger i biter
1/2 boks (liten) mais
1 - 2 sjalottløk, i biter
Ha i litt smør
Krydre med salt, pepper og timian
Legg de på grillen sammen med kjøttet
Legg de på grillen sammen med kjøttet
Saus;
Ha litt olje eller smør i kjelen og tilsett;
1 sjampinjong i biter
1 sjalottløk, finhakket
La dette bli mykt
Tilsett;
1 grønnsaksbuljongterning
2,5 dl vann
ha i litt soyasaus
litt sukkerkulør
Smak til med salt og pepper
Ha i litt basilikum rett før den serveres
Poteter i ovnen;
2 - 3 poteter pr person deles i båter
Bland sammen krydder og urter du ønsker samme med olje, her har jeg brukt;
Salt, pepper, basilikum og timian
Ha oljen over i en poser og putt potetene i posen, da blir de blandet godt.
Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 25 min
Server svinefileten med saus, poteter og grillet grønnsaker.
Jeg har også en salat ved siden av, i denne er det; Issalat, rødløk, tomater, vårløk, fetaost og mais. Oljedressingen som er over salaten er Oljedressing (grunnoppskrift)