Grillet svinefilet med tilbehør

Vi bruker grillen noe, og så bruker vi bålpanna en del på hytta. Grillet svinefilet syntes vi smaker godt, og det er bare å variere med tilbehør. Jeg bruker mye det jeg har og lager sauser, salat og grønnsaker ut ifra hva som er i skap og kjøleskap, om jeg ikke har planlagt akkurat hva jeg skal ha i denne retten. 


Her har jeg brukt Gilde sin BBQ marinerte svinefilet, jeg kjøper også ferdig marinerte i Sverige eller marinere selv. 
2 personer 

ca 200 gram svinefilet per person 

Ta svinefileten ut av vakuumpakken og la den ligge litt på benken før den legges på grillen 

Tilbehør; 

Grillede grønnsaker, has i en bakk eller i aluminiumfolie; 

3 sjampinjonger i biter
1/2 boks (liten) mais 
1 - 2 sjalottløk, i biter
Ha i litt smør
Krydre med salt, pepper og timian

Legg de på grillen sammen med kjøttet 

Saus;

Ha litt olje eller smør i kjelen og tilsett; 
1 sjampinjong i biter
1 sjalottløk, finhakket 
La dette bli mykt

Tilsett; 
1 grønnsaksbuljongterning 
2,5 dl vann 
ha i litt soyasaus 
litt sukkerkulør 

Smak til med salt og pepper 
Ha i litt basilikum rett før den serveres 




Poteter i ovnen;

2 - 3 poteter pr person deles i båter

Bland sammen krydder og urter du ønsker samme med olje, her har jeg brukt; 

Salt, pepper, basilikum og timian 

Ha oljen over i en poser og putt potetene i posen, da blir de blandet godt. 

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 25 min


Server svinefileten med saus, poteter og grillet grønnsaker. 

Jeg har også en salat ved siden av, i denne er det; Issalat, rødløk, tomater, vårløk, fetaost og mais. Oljedressingen som er over salaten er Oljedressing (grunnoppskrift)