Jeg liker bedre røkte pølser til middag, enn wienerpølser. Jeg tror det er fordi til røkte pølser bruker jeg alltid mer tilbehør. Jeg bytter på med ulike grønnsaker, stuinger og moser, og varierer med kokte poteter eller potetmos.
2 - 3 personer
Løk og gulrøtter;
Skrell 2 - 3 gulrøtter, og del de i terninger
Ha de i panna med litt smøre eller olje
Når gulrøttene har blitt litt myke tilsett løk
Jeg bruker den løken jeg har, her har jeg brukt;
Gul løk, rød røk, sjalottløk og vårløk, tilsvarende ca 2 løk
La det mykne og stå på svak varme
Smak til med salt, pepper og timian
Grønnsaksmos;
Lager jeg ofte når jeg skal bruke opp grønnsaker. Det er bare å mikse og bruke det du har.
I denne har jeg brukt;
2 gulrøtter, i terninger
1/2 brokkoli, deles i små buketter
2 poteter, i terninger
1 sjalottløk, hakket
1 persillerot, i terninger
Hell av vannet
Mos grønnsakene
Sett kjelen tilbake på platen på svak varme, ha i melk og litt smør, smak til med salt, pepper og muskatnøtt
Blir det for mye grønnsaksmos, bruker jeg det til suppe dagen etter. Da tilsetter jeg en grønnsaksbuljongterning og vann. Eller jeg fryser det ned til en annen gang.
Servers med kokte poteter, sennep og ketchup