Stekt torsk med bacon, pepperrotsaus og grønnsaker

Jeg prøve meg hele tiden frem med tilbehør og sauser til fisk. Min Kjære er ikke så glad i fisk, men flere av fiskerettene jeg har lagd den senere tiden syntes han smaker godt. Jeg bruker mer hvitløk, og løk, og lager sauser med mer krydder og urter. Her har jeg tatt alt på slump og smakt meg frem.  

2 personer

Jeg lagde saus og stekte bacon før jeg stekte fisken

4 - 5 torskefileter ( Her har jeg brukt frosne. Kommer ikke til å bruker frosne igjen for det blir alt for mye væske når de ikke er tint)

Ha litt smør eller olje i stekepannen

Tilsett;
2 fedd hvitløk
1 liten løk eller 1 -2 sjalottløk
La det blir litt mykt/ stekt før fisken tilsettes

Jeg krydrer med grov pepper og grov salt

Dette ser ikke så delikat ut for det ble for mye væske i pannen siden fisken var frossen, men løken og hvitløken setter god smak på fisken. Jeg fjerna løk og hvitløk når fiske var ferdig

Jeg steker fisken til den blir gyllen (kommer tilbake med bedre bilder en gang jeg huser å ta bilder når jeg lager denne retten) 

Hvit saus med pepperrot: 

Ha litt olje i kjele tilsett
1/2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket

La det bli mykt

Tilsett; 
1.5 dl vann
1 fiske buljongterning
ca 1 ss pepperrot (jeg bruker på tube)
1.5 dl melk
Hvit maisennajevner

La det stå på svak varme til det tykner

Smak til med salt og hvit pepper

Jeg tok litt av stekefettet fra jeg hadde stekt bacon, for å få litt mer smak i sausen

Tilbehør her har jeg brukt;

2 gulrøtter, raspet 

Ertepurè ;
Kok opp en boks erter i laken
Når ertene er møre hell av vannet
Mos ertene
Ha i litt smør
Smak til med salt og hvit pepper
Blir den tykk, ha i litt vann

Serverte stekt torsk med kokte poteter, raspet gulrøtter, ertepurè, bacon og hvit saus med pepperrot

Her fra en annen gang, da brukte jeg baconterninger